‘Leest heerlijk weg’

‘Ik had bedacht elke dag een hoofdstuk te lezen, maar ik heb het in één keer opgelezen. Mjam!’ Aldus Fanny van der Horst in spiritueel magazine ParaVisie van juli 2019.

‘Vermakelijk en ontroerend’

Het is niet makkelijk om een grappig, vermakelijk verslag te schrijven over je zoektocht in de spirituele wereld. Wat mij betreft is het Eugène gelukt een eerlijk, inzichtelijk verslag te schrijven van zijn zoektocht. Ik heb gelachen om zijn observaties, zijn schroom herkend, zijn vooroordelen gedeeld en zijn ontwikkelingen gekend.

Zo zit je te schateren om een scherpzinnige woordspeling, zo pak je je zakdoek om zijn verhalen over zoon en moeder. Dat is knap, ook voor een echte tekstschrijver. Lees de hele recensie (5 sterren) van Fanny van der Horst op BOL.com.

‘Leest lekker luchtig weg’

Waarom zijn we hier? Dat is de grote vraag waarop iedereen wel een antwoord wil – of heeft. Sommigen beweren dat we hier zijn om lessen te leren, om een goed mens te worden of zijn. Anderen zeggen dat we vooral hier zijn om te ‘zijn’. Om het leven bewust en met alle zintuigen te ervaren. En dat er verder geen ‘zin’ is. En volgens de hoopvollen gaat het leven na de dood gewoon verder… zij het in een andere vorm.

Grappig, cynisch, kritisch

Eugène van Haaren, schrijftrainer en tektschrijver, schreef er een leuk boekje over dat ‘Spiritueel Bungeejumpen’ heet. In de dertien hoofdstukken duikt hij dertien keer de diepte in, op zoek naar antwoorden op levensvragen. Aan de hand van zijn eigen ervaringen die hij deelt met zijn helderziende vriend Maik Tselepis komen er grappige, cynische en kritische hersenspinsels uit zijn toetsenbord.

Lees de hele recensie van Viola Robbemondt op Soulwoman.org.

Prangende vragen, rake antwoorden

In dit persoonlijke relaas zoekt de schrijver naar de zin van het bestaan en hoe om te gaan met lijden en stress. Zijn werk als zakelijk schrijver bevredigt hem niet langer. Er moet toch meer in het leven zijn dan dit?

Nuchter en humoristisch

Hij duikt spiritueel de diepte in en zijn weg leidt de lezer langs diverse zaken als ayahuasca, chanten, yoga, meditatie, Japanse dichtvormen, kunst, karma, reïncarnatie, het lotuseffect, boeddhisme, soefisme en mindfulness. Hierbij kijkt hij met een vrij nuchtere en humoristische blik rond en is niet bang om zijn eigen twijfels en falen te laten zien.

Lief en leed

De auteur voert bovendien regelmatig een dialoog met zijn helderziende vriend en medium Maik Tselepis, die op veel van zijn prangende vragen rake antwoorden heeft. Lief en leed worden gedeeld en de lezer maakt onder andere kennis met echtgenote Camilla, zijn veel te vroeg geboren zoontje Vonk en een dementerende moeder.

Goed geschreven en geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

1 mei 2019 verscheen deze recensie van Jorieke Rutgers (NBD Biblion) voor de openbare bibliotheken in Nederland.

Spiritueel bungeejumpen: de sprong

Je kon er op wachten met zo’n titel. En inderdaad: ik kreeg een bungeejump-sprong cadeau voor mijn verjaardag. Een cadeau waar ik bijna 2 jaar over deed om het in volle glorie uit te pakken. Op 7 april 2019 was het zover …

Eugène van Haaren

Van
‘Jouw verhaal in effectieve taal.’

Boeken

Zakelijk schrijven voor Dummies B1 schrijven Eugène van Haaren www.voornieuws.nl Schrijf snel en makkelijk effectieve zakelijke teksten!
€ 19,99 Bestel nu!


PR voor Dummies 3e editie Eugène van Haaren www.voornieuws.nl In de publiciteit komen? Ook jij kunt het! Echt waar.
€ 13,90 Bestel nu!

Nieuw! Van dezelfde auteur: Omslag Spiritueel bungeejumpen door Eugène van Haaren
€ 13 Bestel nu!