Blèh, ik schrijf een blog!

Deur in huis: ik vind het schrijven van een blog niet leuk.

Zo, dat is eruit. Nu hoop ik wel dat je het lezen van een blog wél leuk vindt. Want dit is er een. M’n eerste voor mijn nieuwe website. Want ja, er moest een nieuwe site komen. Niet dat de oude slecht was. Hij was HEEL ERG SLECHT. Tenminste, vanuit het oogpunt van een seo-kenner. Dat is iemand die voor de NSA had kunnen werken, maar besloten heeft zijn talenten in te zetten om de vindbaarheid van websites te verbeteren voor het toch niet zo alziende oog van Google.

Telefoonnummer

Mijn seo-kenner, Martijn Blaauw, is te beschaafd om het rechtuit te zeggen, maar mijn vorige site kon je via Google eigenlijk niet vinden. In zijn woorden: ‘95% van jouw traffic komt van rechtstreekse bezoeken.’ Oftewel: alleen mensen die me al kenden, gingen voor de zekerheid nog even mijn site checken. En ja hoor: daar bleek het telefoonnummer te staan dat ze al hadden. Dus.

Indexeren

Dat kon anders volgens Martijn. Bijvoorbeeld door méér tekst op mijn site te zetten. Terwijl ik als schrijver juist een olympische prestatie geleverd dacht te hebben door vrijwel géén tekst op mijn site te zetten. Helaas, om ‘geïndexeerd’ te kunnen worden moet je minstens stukken tekst van 200 woorden schrijven. Daar zit ik nu op, dus ik ga er bijna een punt achter zetten.

Scanbaar

O ja, waarom ik een blog schrijven niet leuk vind. Dat is omdat je aan allerlei regels moet voldoen waar ik geen zin in heb:

Ik wens je veel succes met mijn blog.

Deel deze site! (Enne: dankjewel hè)

12 gedachten over “Blèh, ik schrijf een blog!”

 1. Blèh, ik heb een hekel aan bloggen lezen! (Er zijn er zoveel!)
  Maar jouw eerste blog vind ik leuk!
  Misschien kun je een nieuwe boek gaan schrijven “Bloggen voor dummies”. Dan beloof ik je dat ik de eerste dummy ben die het zal kopen. Wellicht bestaat het al, ik heb nog niet hierover gegoogled…
  Ik kijk uit naar je volgende blogbericht, ik kan wel wat schrijftips gebruiken want met Frans als moedertaal vind ik het regelmatig lastig om boeiend en grammaticaal correct te schrijven in het Nederlands. Groetjes, Elisa

  Beantwoorden
 2. Geinige blog, ik wist niet dat je lange lappen tekst op je site moet plaatsen. Ik ben al apetrots als ik mijn LinkedIn-profiel bijwerk.

  Beantwoorden
 3. Hoi Eugène,
  ‘Oh nee hè, weer iemand die gaat ‘bloggen”, was m’n eerste reactie toen ik je mail opende.
  Klinkt niet echt positief, maar ik ben een beetje bijgedraaid.
  Eerlijk gezegd word ik een beetje kriegel van al die o.a. coaches, visagisten en genoeg anderen die bloggen omdat het schijnbaar moet om iets van zich te laten horen.
  Als men leuk, interessant, plezierig schrijft is dat geen probleem, maar dat ontbreekt er (te) vaak aan. Simpelweg omdat het niet voor iedereen weggelegd is om een pakkend stukje te schrijven. Om maar te zwijgen over de taalfouten. Doe het dan alsjeblieft niet, want je maakt eerder antireclame dan reclame voor jezelf. Ik zeg maar zo: ‘schoenmaker, hou je bij je leest.’
  Maar van jou verwacht ik veel! Dus zet ‘em op en veel succes!
  Enne…. je website ziet er lekker fris en fruitig uit. Leuk!

  Beantwoorden
 4. Hoi Eugène,

  De reacties op je blog zijn in ieder geval een succes, dus je hebt de goede keuze gemaakt. Mijn complimenten. Ben benieuwd naar je volgende blog.

  Groet, Alex

  Beantwoorden

Plaats een reactie